Regisseurs van de ruimte
Ruimtewerk is een eigentijds bureau voor gebiedsontwikkeling, beleid en innovatie. Wij maken complexe ruimtelijke vraagstukken concreet én haalbaar. We helpen onze opdrachtgevers van visieontwikkeling tot aan de realisatie. Dit doen we succesvol, omdat we zien wat er nodig is.
Tijdens mijn opleiding Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit van Oldenburg raakte ik geïnteresseerd in planologische vraagstukken. Ik ontdekte mijn passie voor brede, samenhangende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, natuur en water tijdens mijn betrokkenheid bij het ministeriële kennisprogramma VerDuS SURF. In mijn vrije tijd reis ik graag naar nieuwe plekken, bij voorkeur naar leuke steden met zonnig weer of besneeuwde omgevingen.’
Sinds lange tijd werk ik met veel gemeenten, waterschappen en provincies samen aan een mooier rivierengebied en een veiliger Nederland. Als roeier, wandelaar en fietser behartig ik hiermee ook mijn eigenbelang. Het is geweldig om als regisseur van gebiedsontwikkeling bij te dragen aan een mooier Nederland. Ik breng partijen bij elkaar en kom tot resultaten door inzet van bevlogenheid, inlevingsvermogen, humor en een strakke organisatie. Door mijn achtergrond heb ik zowel aandacht voor de technische als de maatschappelijke aspecten van ontwikkelingen.
Ik heb ruime ervaring als adviseur, projectmanager bij gemeenten en provincies op verschillende beleidsterreinen. De laatste jaren richt ik mij vooral op ruimtelijke projecten, variërend van huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten, implementatie van de Omgevingswet tot ontwikkeling van dorpskernen. Als oud-wethouder voel ik mij als een vis in het water in complexe processen en vraagstukken met grote bestuurlijke belangen. Naast mijn werk maak ik muziek met de Ierse band waarin ik gitaar speel of ben ik aan het zeilen.
Als omgevingsmanager sla ik de brug tussen de noodzaak van de gebiedsontwikkeling en kansen vanuit de omgeving. Ik wil in mijn werk niet alleen de boodschapper zijn, maar goed luisteren naar wensen en bezwaren. Openheid over het proces is hierin voor mij erg belangrijk. Weerstand en teleurstellingen horen bij veranderprocessen. Als we ruimtelijke plannen kunnen ontwikkelen sámen met de omgevingspartijen, ontstaat er betrokkenheid, zijn de plannen beter afgestemd op de wensen van omwonenden en organisaties, is er herkenning en meer draagvlak.
Sinds 2002 werk ik met veel enthousiasme bij Ruimtewerk. Ik ben een echte teamplayer met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ondersteun bij het uitvoeren van dagelijkse HR-werkzaamheden en daarnaast ben ik zowel op financieel, als administratief vlak een duizendpoot. Hierdoor kan ik mijn collega’s optimaal ondersteunen in hun werkzaamheden. Omdat geen dag hetzelfde is blijf ik energiek en gedreven. Elke werkdag is voor mij weer een cadeautje!
Als kind was ik al geïnteresseerd in de inrichting van ons land. Hoe mooi is het daarom om na mijn studie Planologie in Groningen en Oldenburg, zelf een bijdrage te leveren aan ruimtelijke vraagstukken. Het geeft voldoening om op lokaal en regionaal niveau met verschillende stakeholders te werken aan de energietransitie, gebiedsontwikkelingen en wateropgaven en hiervan de concrete resultaten te zien. Door mijn brede interesse en oog voor detail ben ik in staat overzicht en voortgang te brengen in projecten en de belangen van verschillende partijen met elkaar te verbinden. In mijn vrije tijd ontdek ik graag nieuwe steden, ga ik hardlopen of squashen en bezoek ik musea.
Vanuit mijn fascinatie voor de relatie tussen de mens en haar fysieke leefomgeving, ben ik begonnen aan de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie van de Hogeschool Saxion te Deventer. Gedurende mijn studie heb ik het vakgebied beter leren kennen. Elk ruimtelijk vraagstuk brengt een unieke dynamiek met zich mee, met nieuwe uitdagingen, oplossingen en mogelijkheden. Ik geloof in de kracht van samenwerking en een inclusief planningsproces, waarbij partijen worden betrokken en hun behoeften en belangen worden meegewogen. Bij het aanpakken van ruimtelijke uitdagingen kies ik voor een creatieve benadering met een frisse blik, die voortkomt uit mijn achtergrond in mediavormgeving. Ik zie het als een uitdaging én een kans om positieve verandering te bewerkstelligen en meerwaarde te creëren voor de fysieke leefomgeving. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en te genieten van de natuur tijdens stevige wandelingen. Het ontdekken van nieuwe omgevingen, het deelnemen aan uitstapjes of gewoonweg verdiepen in een goed boek, zijn ook enkele van mijn favoriete bezigheden.
Ik ben graag buiten en in beweging, en hecht veel waarde aan een mooi duurzaam ingerichte omgeving. Daar geniet ik van tijdens het hardlopen, wandelen, wielrennen of mountainbiken. Ik lever graag een bijdrage aan een leefomgeving voor iedereen. Ik geloof er in dat we vanuit verschillende belangen en perspectieven tot een resultaat kunnen komen waar iedereen blij van wordt. Met elkaar in contact blijven is een belangrijk aspect om dit te bereiken, zeker ook bij de complexe of bestuurlijke vraagstukken. Als ware verbinder haal ik energie uit gezamenlijke vooruitgang. Stilzitten doe ik niet graag. Naast sporten ben ik in mijn vrije tijd graag op reis en ben ik vrijwilliger onder meer als energiecoach.
Vanuit mijn opleiding ruimtelijke ordening en planologie heb ik een passie ontwikkeld voor ruimtelijke ordening. Hierbij streef ik ernaar om iedereen zoveel mogelijk tevreden te stellen, door middel van een kwalitatief goede, doelgerichte en mooie ruimtelijke oplossing. Een opdracht is voor mij pas echt geslaagd als ik zie dat alle belanghebbenden tevreden zijn met de uitkomst. Tijdens de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in het werkveld, wat ik nu goed kan gebruiken bij Ruimtewerk. Naast mijn baan vul ik mijn vrije tijd graag in met sporten, gitaarspelen, koken en het afspreken met vrienden en vriendinnen.
Bij mijn bachelor Global Project & Change Management aan het Windesheim heb ik geleerd projectmatig te werken en stakeholders bij elkaar te brengen. Op de master Economic Geography aan de Rijksuniversiteit Groningen leer ik over de rol die ruimte speelt in de besluitmaking van verschillende acteurs en hoe gebieden zich ontwikkelen. Bij Ruimtewerk ervaar ik een mooie combinatie van deze studies. De projecten waarmee ik betrokken ben hebben een groot raakvlak met de vakken die ik volg. Hier vervul ik een ondersteunende rol voor verschillende projectmanagers, wat mij de kans biedt om meer te leren over o.a. ruimtelijke ontwikkeling en de energietransitie, twee onderwerpen die mij erg interesseren. In mijn vrije tijd vind je mij in de sportschool of in de natuur en ontdek ik ook graag nieuwe plekken.
Ik geniet van een mooi ingerichte omgeving met een aangenaam leef-, werk- en woonklimaat. Net als in mijn eigen woonomgeving. Of het nu gaat om tuinieren of klussen, ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn. Ik heb ruime interesse op gebied van water, natuur en landschapsinrichting. Als omgevingsmanager met een technische achtergrond ben ik bovendien goed in staat om vragen en belangen helder te krijgen. Hierdoor kan ik projecten efficiënt en doelmatig aansturen en van toegevoegde waarde te zijn voor het projectteam.
Ik heb een passie voor het landschap en natuur. Vanaf acht jaar ging ik met mijn vader naar het Korenburgerveen en liepen we door het drassige veen, wat was dat spannend. Wanneer we onze omgeving opnieuw willen inrichten moeten we dat goed doen! En goed betekent voor mij: goed georganiseerd, ruimtelijke kwaliteit, duurzaam en rekening houdend met elkaars belangen. Ik ben een bruggenbouwer die tegengestelde belangen kan overbruggen. Daar krijg ik energie van. Naast mijn werk ben ik raadslid voor de gemeente Heerde.
Sinds 1998 werk ik als project- en procesmanager aan gebieds- en locatieontwikkelingen en sinds 2021 via Ruimtewerk. Meestal werk ik voor kleine en middelgrote gemeenten, waar ik als regisseur vaak complexe projecten verder breng die niemand anders wil doen. Mijn ervaring heb ik opgedaan met greenfieldontwikkeling (woon- en werklocaties), binnenstedelijke transformaties en functiewijzigingen, centrumontwikkelingen en maatschappelijk vastgoed. In mijn vrije tijd ben ik zeilen, fietsen of skiën - meestal met vrienden.
Nederland is een uniek land als het gaat om de ontwikkeling van de omgeving om ons heen. Waar ik als zaalvoetballer nog wel eens tegen een bal schop, kan er in ons land geen schop in de grond zonder dat er een belang wordt geraakt. En dat laten wij Nederlanders weten ook! Dat maakt het werken in de ruimtelijke ontwikkeling boeiend en uitdagend. Als projectleider breng ik alle belangen in kaart. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de verhalen en belangen van betrokkenen. Voor mij is een project succesvol als zoveel mogelijk betrokkenen blij zijn met het resultaat, maar pas echt geslaagd als iedereen tevreden is met het proces.
Ik haal energie uit het bij elkaar brengen van verschillende belangen in ruimtelijke opgaven. Daarbij vind ik het belangrijk om mensen vroegtijdig te betrekken bij de ontwikkeling van een gebied en samen te werken naar een gezamenlijk doel. Een gebied moet aantrekkelijk worden voor nieuwe bewoners, maar ook rekening houden met de huidige bewoners en andere belanghebbenden. Kwaliteit van de leefomgeving zal daarbij altijd een belangrijke rol spelen. In mijn vrije tijd verken ik graag wandelend of fietsend mijn omgeving.
In teamverband projecten met meerwaarde voor inwoners realiseren, vind ik fantastisch. Ik houd ervan om complexe strategische vraagstukken terug te brengen tot logische keuzes. Zo breng ik graag visie en uitvoering bij elkaar. Hierbij let ik ook op de financiële haalbaarheid. Een schijnbaar onhaalbaar project kan door het maken van strategische keuzes toch mogelijk worden. Mooi als ik hier met mijn ervaring een bijdrage aan kan leveren! In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin of met vrienden. Of je vindt me op de tennisbaan.
Een project is voor mij pas geslaagd als er een goede balans is tussen de gewenste kwaliteit, blije gezichten en de financiën. Ik heb ruim 25 jaar ervaring in gebiedsontwikkeling. Mijn passie voor cijfers heeft mij gebracht waar ik nu ben. Een ervaren planeconoom met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Het rekenen en mijn gevoel voor cijfers gebruik ik in het dagelijkse werk voor gemeenten, provincies, het Rijk en marktpartijen. Steeds vaker sta in tussen de partijen in als mediator. Met als doel het krijgen van overeenstemming tussen partijen om een project te realiseren.
Betrokkenheid en verandervermogen
Onze meerwaarde ligt in betrokkenheid, analytisch inzicht en praktische adviezen. We werken samen met opdrachtgevers en streven naar heldere processen en verbinding met alle betrokkenen. Met doortastendheid en een positieve instelling brengen opdrachtgevers in een gunstige positie.
Onze kernkracht is verandervermogen, dat bijdraagt aan een gezonde en duurzame leefomgeving. We werken co-creatief met stakeholders en bevorderen participatie. We zorgen ervoor dat alle partijen gehoord worden. Zodat onze opdrachtgevers een duurzame relatie houden met alle mensen in de omgeving. Ook als wij weer weg zijn.